veckans garv 2.

okej.
då var vi där igen, vid det där hysteriska asgarvet som får oss att snudda vid den farligt nära "kissa i byxan gränsen" alternativt andnödsgränsen.

kom över ett arbete som min roomie skrivit i grundskolan.
det där med källkrav, källkritik och källgranskning samt generalisering var väl inget som stod längst upp i kursmålen, det kan med enkelhet noteras.

några utdrag ur "Ett arbete om Australien" .

Vad gör australiensarna på fritiden?
"Vart än en australisk familj bor har de gemensamma intressen. Efter det hårda arbetet under dagen brukade de läsa böcker, lyssna på musik och på radio. 1950 kom tv:n och då kunde man sätta sig framför den när man kommit hem. En annan avslappning är att åka långa bilturer på kvällarna. Det är fint att åka utmed kusten på kvällen och se solnedgången."

Att leva i Australien
"Många australiensare bor väldig bra. De flesta har En våning och en stor trädgård. Det är också många som bor i lägenheter inne i städerna. De flesta ungdomar har ett eget rum, väggarna är prydda med deras favoritpopgrupper. De yngre delar rum och har vanligtvis mer djurbilder på väggarna."

"När barnen är hemma och inte har något att göra brukar de läsa, titta på tv eller lyssna på musik. De små leker med sina leksaker. Det finns de familjer som bor tillsammans med hela släkten, far eller morföräldrar och kanske till och med föräldrarnas syskon. De här familjerna kommer oftast från en annan kultur än de brittiska. Många barn bor med en av föräldrarna detta beror på skilsmässor och det är ganska vanligt."

Befolkning
"Aboriginerna är fattigare är genomsnittet men bryr sig inte om pengarna utan om hur de mår och hur andra mår. De sköter om varandra."

Källor: 
"Jag har nästan bara hittat fakta på Internet och det beror på att jag har skrivit ur min egen åsikt och det hittar man inte i böcker på biblioteket.
Men den historiefaktan jag har finns på Internet."

Titel: Fakta om Australien och Oceanien
Författare: Monica Emilson-Benoit
År: (Stod ej)

Himmel och pannkaka!
Är detta inte klockers?
Annat är det nu, nu får man inte ens påstå att jorden är rund utan att peta dit en källa på det. Inte o tala om halshuggningen som skulle ske om en källa bestod av altavista.com. Är det inte märkligt? Ju äldre och visare (förhoppningsvis) man blir desto mer ifrågasätts man? Det var då bättre förr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0